Ede

Over Zorg in Balans

Zorg in Balans is een ambulante hulpverleningsorganisatie die intensieve persoonlijke begeleiding biedt aan mensen met een licht verstandelijke, psychische of sociale beperking. Wij bieden geen woonlocaties aan, onze hulpverlening betreft zorg aan huis. Bent u op zoek naar ambulante zorg, ambulante begeleiding, maatschappelijke ondersteuning en actief burgerschap in de regio Arnhem, Nijmegen en Ede? Zorg in Balans is er voor iedereen die de grip op zijn of haar leven is verloren of dit dreigt kwijt te raken.

Wij willen deze mensen graag helpen om hun zelfredzaamheid te vergroten om op deze manier naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Omdat wij op dit moment geen wachtlijst hebben is het mogelijk om binnen twee weken van start te gaan met een begeleidingstraject dat bij jou past.

Ons doel: Wij willen (jong)volwassenen en gezinnen (weer) naar eigen vermogen laten participeren in de samenleving. Wij geloven dat er altijd mogelijkheden zijn voor (jong)volwassenen met een beperking om zich verder te ontwikkelen. Daarom richten we al onze energie, middelen en mogelijkheden op het versterken van kwetsbare gezinnen en (jong)volwassenen.

Onze begeleiders in Ede

1517001013595

Ivo Doors

Zorgcoördinator Ede & Ambulant begeleider

Mijn naam is Ivo Doors en ben voor Zorg in Balans werkzaam in Ede als ambulant begeleider. Tevens ben ik daar ook de zorgcoördinator.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme en ondersteun ook GGZ-cliënten om deel te nemen aan de maatschappij. Wat ik boeiend vind aan mijn werk is de diversiteit aan problemen en hulpvragen van cliënten, wat het werk erg afwisselend maakt. Het is bijzonder om bij te dragen aan het herstel en de zelfontwikkeling van cliënten, en mijn doel is om hun deelname aan maatschappelijke activiteiten te vergroten en hun capaciteiten optimaal te benutten. Ik geniet van het creatieve proces van het vinden van oplossingen en het geduldig bijstaan van mijn cliënten in hun veranderingen en uitdagingen.

IMG_1962

José Hilgeman

Ambulant begeleider

Ik ga graag met jou mee op de reis van je leven. Zodat we samen kunnen uitzoeken wat je wel kunt. Jij hebt hierbij de regie, ik volg en samen evalueren wij wat er op je reis allemaal voorbijkomt. Soms kan het zijn dat we hoge bergen tegenkomen, door deze samen te bewandelen komen we verder. Ik wil in mijn begeleiding graag naast jou staan. Voor mij is namelijk iedereen uniek op zijn/haar eigen manier.

1000016111

Juliëtte Huurnink

Ambulant begeleider

Hi, ik ben Juliëtte en ik ben 32 jaar. Ik ben iemand die graag werkt met jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. In mijn werk vind ik het leuk en belangrijk om te werken met creativiteit en dit zet ik ook graag in tijdens de begeleiding. Maar dit zal ik altijd aanpassen op jouw wensen en behoeften. Ik werk graag met humor en ben tegelijkertijd ook recht door zee. Ik sta voor openheid en geniet ervan om samen te werken met degene waar ik betrokken bij ben. Liefs, Juliëtte.

IMG_4956

Charleen Aaldering

Ambulant begeleider

In mijn werk vind ik het belangrijk om te verbinden en aan te sluiten bij de ander. Jou echt zien, je verhalen te horen vanuit oprechte aandacht. Met humor, positieve energie en out of the box denken gaan we samen op zoek naar wat werkt voor jou.

Filmon

Filmon Kuflom

Ambulant begeleider

Ik ben Filmon Kuflom en voor Zorg in Balans werk ik als Ambulante begeleider. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met Autisme en werk graag met jongvolwassenen.

In mijn begeleiding en coaching help ik de ander zichzelf te ontdekken. De ander heeft de regie en ik mag mee lopen en sturen in het proces. Doormiddel van verschillende interventies daag ik de ander uit om uit z’n comfortzone te stappen en z’n krachtbronnen te herkennen en te gebruiken. Ik vind het enorm belangrijk om contact en verbinding te hebben met de ander en vanuit hier kunnen we werken aan de leerdoelen van de cliënt.

Meral

Meral Mermer

Ambulant begeleider

Mijn coachingsstijl kenmerkt zich door rust, betrokkenheid en gelijkwaardigheid. Maatwerk is mijn uitgangspunt bij het coachen van mensen met autisme. Hierin staat eigen regie centraal. We onderzoeken samen wat de hulpvragen zijn en maken realistische doelen hiervoor. Transparantie is hierin mijn kernwaarde, zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

Wendy_ZIB

Wendy Mooren

Ambulant begeleider

Gezien worden en erkenning krijgen voor wie jij in essentie bent. Soms is het fijn als er iemand naast je staat en even met je meeloopt. Ik kijk met je mee en samen krijgen we inzicht in wat er zich afspeelt in jouw binnenwereld. Aan de hand van lichaamsgericht werken en systemische vragen maken we samen deze reis. Ik nodig je uit om vanuit veiligheid en verbinding op te zoek te gaan naar jouw authentieke zelf. We onderzoeken samen welke stap er nodig is om een beweging in gang te zetten. Ik werk vanuit betrokkenheid en nabijheid en ben transparant in wat ik doe.

Samen kijken we naar mogelijkheden om de balans tussen draagkracht en draaglast te versterken.

Systemisch, trauma-sensitief coach &
Autisme-coach

Italy-f

Rosa Paino

Ambulant begeleider

Mijn naam is Rosa Paino en ik heb in mijn 10 jaar ervaring in de zorgsector met verschillende doelgroepen gewerkt. Ik ben maatschappelijk werker, GGZ-agoog en SKJ-geregistreerd jeugdprofessional. Wat ik belangrijk vind in de begeleiding is transparantie en eerlijkheid. Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om goed aan te sluiten bij de verschillende normen en waarden van mensen die afkomstig zijn uit andere culturen. Het is belangrijk om als professional bewust te zijn van je eigen referentiekader en achtergrond zodat je dit goed kunt inzetten in de begeleiding met mensen uit diverse culturen.

IMG_2747

Loes Klijberg

Ambulant begeleider

Ik ben Loes en ben al vele jaren werkzaam als ambulant begeleider. Mijn passie is om zodanig aan te sluiten en een vertrouwensband op te bouwen, dat we samen jouw uitdagingen in/ van het leven tegemoet gaan. Deze uitdagingen (groot of klein) bekijken we vanuit jouw bril, maar ik kan jou ook een spiegel voorhangen en uitdagen het op en andere manier te bekijken. 

Het gewone leven samen ervaren, is een belangrijk uitgangspunt van mij. Ga het maar doen en ervaren (alleen of samen, wat past bij jou op dit moment). Dit alles afgestemd op jouw kwaliteiten, normen en waarden, passie en mogelijkheden die je op dit moment hebt. Door samen letterlijk in beweging te gaan, zal dit ook mentaal dingen in beweging zetten. 

De begeleiding die ik bied is erg divers. Naast een luisterend oor, een goed gesprek op de bank, ben ik juist ook voor (praktisch) aan de slag te gaan. Van (samen) opruimen, zodat er minder chaos (in je hoofd) is, zaken regelen tot gewoon samen een wandeling maken. 

We bekijken hoe we jou (meer) in je kracht kunnen zetten, meer te laten genieten in het leven en meer regie te ervaren.

PHOTO-2024-03-24-20-58-16 (1)

Weijmie

Ambulant begeleider

Samen onderzoeken wij wat jij belangrijk vindt in het leven en hoe jij dit kunt vormgeven.

Daarbij kijk ik naar jouw wensen, behoeften, kwaliteiten en grenzen.  Dit doe ik door context te bieden, aandachtig te luisteren, een duidelijke, directe manier van communicatie te gebruiken, te visualiseren en een praktische aanpak te hanteren. Waarbij een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen niet mag ontbreken.

Onze kernwaarden

Laagdrempelig

Op werkdagen zijn we de gehele dag
telefonisch bereikbaar. Zo nodig wordt u
door u vaste contactpersoon teruggebeld.
Ons kantoor is centraal gelegen en makkelijk
bereikbaar met het openbaar vervoer.

Samenwerken

Zorg in Balans werkt met een klein team, hierdoor zijn communicatie lijnen korter en zijn de medewerkers meer betrokken bij de casuïstiek.

Betrokkenheid

Onze begeleiders kennen alle cliënten.

Innovatief

Zorg in Balans draagt actief en effectief bij aan het continu verbeteren van het kwaliteitsmanagementsysteem, onder andere door de de ISO9001:2015 certificering.

Bewustzijn

Er wordt gewerkt aan versteviging van de eigen regie van de cliënt. Het denkvermogen wordt aangesproken en de cliënt is naar vermogen eigenaar en regisseur van zijn eigen plan.

Respect

Zorg in Balans kent een basishouding van respect en meerzijdige partijdigheid.

Vragen over onze begeleiding en de mogelijkheden in Ede

Neem in dat geval contact op met Ivo Doors door middel van de onderstaande contactgegevens.